Synnytyksen odotus

Nyt on jo myöhä. Astianpesukone pauhaa taustalla ja kamiinasta kuuluu iloista pauketta viimeisten puuklapien palaessa. On myöhä mutta aion tämän blogipostin kirjoittamisen lisäksi järjestää tulevan lapsemme nurkkauksen sekä varmistaa, että sairaalalaukusta ei puutu mitään, ja kaikki on valmiina lähtöön.

Kaiken varalta.

Nimittäin synnytyksen odotus on kestänyt nyt jo useamman viikon ja viimein seuraavien päivien aikana selviää kuinka synnytyksen suhteen kannattaa edetä. Poika on viihtynyt mahassani kohta jo kaksi viikkoa odotettua pidempään ja asialle on aika tehdä jotain. Raskaus ja synnytys ovat jokaisen kohdalla erilaisia, yksilöllisiä, kuten meistä jokainen ihminenkin on. Omalla kohdallani raskaus on sujunut paljon odotettua paremmin enkä ole voinut olla muuta kuin hämmentyneen kiitollinen. Silti tämä raskauden loppuhuipennus, synnytys, on antanut odottaa itseään, päivä toisensa jälkeen.

Oloni on ollut kuitenkin hyvä. Minulla on riittävästi energiaa, jaksan tehdä kotona tarvittavia askareita, vaikka liikunta on jäänyt jo pidemmän aikaa vähemmälle – jopa kävely aiheuttaa tässä vaiheessa enemmän haittaa kuin hyötyä. Tosin synnytyksen käynnistymistä nopeuttaakseni olen yrittänyt siivota ja olla aktiivinen. Turhaan, nähtävästi.

Olen kuvitellut pojan syntymäpäiväksi aurinkoista kevätpäivää. Niitä on ollut jo monta. Onneksi huomisesta lähtien aurinkoa pitäisi olla luvassa joka päivä viikon ajan. Tähän mennessä ulkona on ollut vaihtelevaa, toisinaan kolean kylmää lumen hitaasti sulaessa, toisinaan keväisen aurinkoista. Kolean kylmänä päivänä ystäväni totesi, että jos vauva näkee saman kuin hän, ei hänkään tulisi ulos. Niinpä, ehkä vauvamme odottaakin vain sopivaa, aurinkoisen keväistä ja lämmintä päivää. Tai sitten hän on vitsikäs ja kokee aprillipäivän omakseen.

Niin tai näin, nyt on jo myöhempi, ja pian selviää minun ja poikamme yhteisen taipaleen päätösjakson kulku (ja todellisen taipaleemme pilottijakson alku!). On tullut aika tehdä mainitsemani toiset hommat ja vaipua sitten (katkonaisten) unten maille.

Synnytyksen odotus tulee kohta päätökseensä. Sitä odotellessa.

Halein,
Erika

P.S. Jos sinulta on jäänyt näkemättä raskausuutisen ilmoitus Studio Metsän Instagram-tililtä tai YouTubesta, pääset katsomaan videon klikkaamalla tästä (se on vain minuutin pituinen! ja minä räppään siinä…!).

Scroll to Top