Minikuvaukset – mitä ne ovat ja miksi osallistua

Viimeisestä blogipostauksesta on kulunut jo reilu vuosi. Olin silloin äitiyden kynnyksellä ja nyt poikani täytti jo vuoden. Studio Metsä on ollut näiden äitiyden ensiaskelten ajan talviunilla ja alkaa nyt pikku hiljaa palata horroksesta elävien kirjoihin. Minikuvaukset ovat ensimmäisenä listalla.

Kuvaukset alkavat alkuun minikuvauksilla, sillä niiden tarjoaminen mahdollistaa itselleni elämän suunnittelun paremmin vielä tässä vaiheessa ennen kuin poikani menee päiväkotiin. Haluan myös voida tarjota mahdollisuuden laadukkaiden kuvien saamiselle ja käyttämiselle asiakkaille, jotka eivät välttämättä muutoin siihen kykenisi.

Mitä minikuvaukset ovat?

Minikuvaukset ovat noin kolmasosan normaalin mittaisista kuvauksista ja näin ollen myös edullisempia. Nyt perjantaina 29.4. Helsingissä tapahtuvat minikuvaukset ovat kestoltaan 20min ja sisältävät kuvausten lisäksi kaksi valokuvaa, jotka valitaan verkkogalleriasta. Verkkogalleria sisältää kaikki valitsemani parhaat kuvat (yleensä vähintään 20). Minikuvausten pituus yleisesti ottaen voi vaihdella 10-30min välillä ja sisältää eri määrän valokuvia.

Minikuvaukset terminä voi nostattaa karvat pystyyn toisilla, jotka miettivät voiko niin lyhyessä ajassa saada hyviä kuvia. Lyhyt vastaukseni tähän on: kyllä. Pidempi vastaukseni on loput tästä blogitekstistä ;)

Minikuvaukset vaativat valokuvaajalta enemmän, sillä valokuvaajan on kyettävä saada asiakas rentoutumaan nopeasti, jotta kuvista saadaan hyvät ja laadukkaat. Onnekseni, ja sinunkin onneksesi, olen erikoistunut kuvaamaan ihmisiä, jotka eivät usko olevansa kuvauksellisia. Minulle on siis hyvin tuttua asiakkaan jännitys ja epävarmuus. Aloitin tällä konseptilla vuonna 2016 ja vuonna 2018 valmistuin life coachiksi, joten voin sanoa aika hyvällä itsevarmuudella, että pari ässää on hihassa jos tulee tenkkapoo kuvausten aikana.

Mitkä asiat siis vaikuttavat hyvien kuvien syntymiseen?

  1. L U O T T A M U S. Luottamus on ensimmäinen ja tärkein asia, jolle asiakassuhde rakennetaan. Ihmiset ovat älykkäitä ja tuntevat nopeasti voiko ihmiseen luottaa. Ihminen ei välttämättä osaa sanoittaa miltä tuntuu tai miksi mutta he osaavat sanoa, kun jokin ei tunnu oikealta. Toki tunne voi syntyä myös omista epävarmuuksista ja -mukavuuksista mutta omat epävarmuudet ovat ohimeneviä kun taas intuitiivinen epäluottamus on ja pysyy ja hankaa kuin kivi kengässä.Valokuvaaja Erika Lind Studio Metsästä kuvasi Inka Reyesin uudet portfoliokuvat Valokuvaaja Erika Lind Studio Metsästä kuvasi Inka Reyesin uudet portfoliokuvat
  2. K E M I A. Seuraava asiakassuhdetta lujittava tekijä on kemia. Tulemmeko hyvin toimeen, ymmärrämmekö toisiamme, naurammeko yhdessä, onko toisen kanssa helppo olla. Mikäli olen onnistunut luomaan luottamuksen ilmapiirin, kemia tulee myös luonnollisemmin esiin.
     Valokuvaaja Erika Lind Studio Metsästä kuvasi muotokuvat
  3. R E N T O U T U M I N E N. Kolmas kuvausten onnistumisen kannalta erittäin oleellinen asia on rentoutuminen. Ihminen rentoutuu parhaiten nauraessa tai syvään hengittäessä. Nauru on ensisijainen rentoutumismetodini, joten laitan itseni usein tilanteeseen, jossa minulle voi nauraa. Toisinaan se on tahallista ja toisinaan tahatonta mutta nauraa saa aina!  Nimittäin nauraessamme emme kykene ajatella mitään muuta, jolloin kehomme rentoutuu.Valokuvaaja Erika Lind Studio Metsästä kuvasi brändikuvat Miia Toikalle

Mitä muuta (mini)kuvauksilta voi odottaa?

Kuvaukset mennään aina asiakas edellä. Aloitan jokaisen kuvauksen kertomalla asiakkaalle säännöt. Niitä ei ole. Tärkeintä on se, että asiakas tuntee olevansa turvassa ja voi rauhassa ilmaista esimerkiksi epämukavuuttaan, jännitystään, ajatuksiaan, tunteitaan ja ideoitaan. Muistutankin asiakasta aina, että kuvaukset menevät hänen mukaansa: jos tarvitsee timeoutin, riittää että sanoo ja kuvaukset laitetaan hetkeksi pauselle. Mikäli tarvitsee kehon ravistelua saadakseen fyysistä jännitystä ja jäykkyyttä pois, se tehdään (yleensä teen myös mukana itse). Voimme hyppiä, tanssia, nauraa ja ravistella kehoa, mitä vain mikä auttaa jännityksen poistumista kehosta. Voimme myös puhua ja jakaa ajatuksia, tunteita, muistoja ja kokemuksia.

Sen lisäksi asiakkaan ei tarvitse miettiä mitään muuta. Asiakkaan ei tarvitse miettiä kuvausten sujumista, seuraavia lokaatiovaihtoehtoja, asentoja, ei mitään. Toki saa jos haluaa mutta kaikki tuo on minun eli valokuvaajan vastuulla. Studio Metsän kuvauksissa ei koskaan jäädä paikalleen samaan paikkaan. Haluan saada mahdollisimman paljon variaatiota kuviin ympäristön, kuvakulmien, asentojen ja kuvassa näkyvien elementtien kautta. Haluan, että asiakkaalla on mahdollisuus valita haluamansa kuvat laajasta valikoimasta.

Ja kyllä, se tapahtuu myös minikuvauksissa, vaikkakin ei toki yhtä laajasti kuin normaalin pituisissa kuvauksissa mutta yllättyisit kun tietäisit miten paljon 20min saa mahdutettua. Ja itse asiassa miten paljon 10min voi saada mahdutettua.

Studio Metsän Erika Lind muotokuvasi Alice Jäsken Musiikkitalolla YLEn minidokkaria varten Studio Metsän Erika Lind muotokuvasi Alice Jäsken Musiikkitalolla YLEn minidokkaria varten

Mikä on Studio Metsän missio valokuvauksen ammattilaisena?

Tulen aina turvaamaan asiakkaan selustan. Tulen aina laittamaan asiakkaan ensimmäiseksi ja varmistamaan, että asiakas jaksaa, että hän tuntee turvaa ja iloa olla kameran edessä. Sillä ilman sitä, työni on turhaa.

Tavoitteeni on, että kun asiakas lähtee kuvauksista, hän tuntee syvää täyttymystä, että hän tuntee tulleensa nähdyksi juuri sellaisena kuin on, että hän on saanut kokea iloa ja rauhaa tilanteessa missä normaalisti ehkä jännittää. Toivon, että asiakas tuntee aiempien asiakkaideni tavoin että “kuvaukset olivat niin ihanat, että on melkein ihan sama millaiset kuvat ovat”. En tietenkään siksi, että haluaisin tuottaa huonoa laatua kuvissa vaan siksi, että kuvaukset olisivat voimaannuttavat. Nimittäin kuvausten jättämä voimaantunut tunne on tunne mihin ihminen kykenee palata uudelleen ja uudelleen. Valokuvat toimivat pintaa syvempänä niiden tunnemuistojen laukaisijana. Mikäli kuvauksista ei jäisi positiivista tunnemuistoa, valokuvat eivät myöskään kykenisi toimia yhtä syvällisenä tekijänä.

Summa summarum, Studio Metsä panostaa valokuvien lisäksi asiakkaan kohtaamiseen ja asiakkaan kokemukseen kuvattavana olemisesta. Tehdään kaunista jälkeä keskittymällä hyvään oloon!

Minikuvauksiin voi varata oman ajan kirjoittamalla suoraan info(at)studiometsa.com
Perjantaina 29.4. Helsingin Lapinlahden lähteellä tapahtuvat minikuvaukset ovat:

10:30-10:50
11-11:20
11:30-11:50
12-12:20

Hinta: 200€ (sis. alv 24% paitsi jos kuvat tulevat kaupalliseen käyttöön, jolloin alv lisätään hintaan)

Minikuvaukset Jyväskylässä - Studio Metsä Minikuvaukset Jyväskylässä - Studio Metsä

Varaa aikasi nyt jos olet kiinnostunut!

Halein,
Henkilökohtainen cheerleaderisi,
Erika

P.S. Kesää kohden ja kesällä minikuvauksia tulee olemaan Helsingin lisäksi ainakin Porvoossa ja Riihimäellä. Jos haluat minikuvaukset omaan kaupunkiisi niin ehdota sitä rohkeasti!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top