Potrettikuvia ihanalle ja inspiroivalle Julie Damhusille

Julie Damhus photographed by Erika Lind of Studio Metsä

Oli syksy vuonna 2011 ja olin aloittanut viimeisen vuoteni opiskelut yliopistossa Vancouverissa, Kanadassa.

Aiemmat kolme vuotta olin unelmoinut keramiikkaopinnoista, mutta introkurssi oli aina päällekkäin pakollisten kurssieni kanssa, mutta viimeisenä vuonna viimein pääsin osallistumaan.

Ja koska uskon enemmän kohtaloon kuin sattumiin, tiedän, että minun oli tarkoitus ottaa juuri tuo kurssi tuona vuonna.

Nimittäin sillä kurssilla oli eräs nainen, jonka minun oli tarkoitus tavata.

Hänen nimensä on Julie.

Hän on Tanskasta.

Ja ensimmäisestä päivästä lähtien olimme erottamattomia.

Julie oli Vancouverissa vaihdossa maisterin tutkinnostaan Tanskasta. Hän opiskeli teollista muotoilua ja oli myös aina halunnut oppia tekemään keramiikkaa.

 

Taisimme molemmat rakastua syvästi keramiikan tekemiseen, mutta Julie vielä vahvemmin, nimittäin hänellä on nyt hyvin menestynyt keramiikkayritys.

TÄSSÄ TULEE JULIE

Julie Damhus photographed by Erika Lind of Studio Metsä

Sen lisäksi, että Julie on bisnesnainen, hän on myös kolmen upean lapsen äiti ja lahjakkaan kirvesmiehen, Sorenin, vaimo. Julie on nainen, jota tosissaan ihailen monella tapaa.

Kun hän tuli katsomaan minua Suomeen viime vuonna, hän taisteli yrityksensä suunnan kanssa. Tein hänen nettisivut ja puhuimme paljon siitä, mihin hänen kannattaisi keskittyä.

Nettisivuilla oli alkuun sekalainen ryhmä erilaisia esineitä, huonekaluja, jotka Julie oli suunnitellut. Hän pelkäsi keskittyä vain keramiikkaan, koska hänellä oli syvällä pelko siitä ettei kykenisi sillä elämään.

 

Hänen onnekseen, Julie ei olisi voinut olla enempää väärässä! Nimittäin otettuaan sen riskin, hänen yrityksensä lähti nopeaan nousuun.

Julien matka on ollut itselle henkilökohtaisesti upeaa seurata – siitä alun keramiikkaopinnoista nyt ammattiin.

Ja itse asiassa Julien matka onkin mielestäni todella inspiroiva esimerkki siitä, mitä voimme saavuttaa, kun seuraamme sitä, mitä rakastamme tehdä, opettelemme ja opiskelemme sitä, kunnes osaamme sen.

Julie on ehdottomasti oppinut ja masteroinut taiteensa.

 

Julie Damhus photographed by Erika Lind of Studio Metsä

Mitä opin Julielta

Julie Damhus photographed by Erika Lind of Studio Metsä

Sanoessani ihailevani Julieta monella tapaa, ei se rajoitu vain siihen, mitä hän on saavuttanut vaan ihailen häntä siinä, kuka hän on ja miten hän asennoituu elämään ja parisuhteisiin.

Joitain vuosia sitten minulla oli haaste silloisen poikaystäväni kanssa ja olin sattumoisin juuri silloin vierailemassa Julien luona, kun hän kysyi minulta kysymyksen: “Oletteko puhuneet omista odotuksistanne liittyen tähän tilanteeseen?”.

Emme olleet puhuneet.

Se oli yksi suurimmista ahaa-elämyksistä minulle – miten voin olla loukkaantunut jos emme ole koskaan puhuneet omista odotuksistamme?

Kun me emme kommunikoi ennaltaehkäistäksemme loukkaantumisia ja kipuja, me lopulta luomme suoran reitin juuri niiden tunteiden luokse.

Me ihmiset usein sekoitamme kommunikoinnin jutteluun. Me puhumme ja puhumme, mutta harvoin todella ymmärrämme tai kuuntelemme toista. Kuinka monilta konflikteilta voisimme välttyä jos vain kuuntelisimme toinen toisiamme.

Vähän aikaa sitten eräs ystävä kysyi minulta: “Tunnetko ketään, joka on onnellisessa avioliitossa?”. Vastasin kyllä ja ajattelin Julieta.

Julien ja Sorenin avioliitto on esimerkillinen. Ihailen heitä yksilöinä ja parina. Toivoisin, että voisit tuntea heidät, koska heidän liittonsa muuttaisi sinun asenteesi ja käsityksesi avioliiton / parisuhteen / vastakkaisen sukupuolen suhteen.

Julie Damhus photographed by Erika Lind of Studio MetsäJulie Damhus photographed by Erika Lind of Studio MetsäJulie Damhus photographed by Erika Lind of Studio Metsä

Voit seurata Julieta Instagramissa täällä. Käy myös hänen nettisivuilla mistä löydät myynnissä olevia tuotteita.

Kiitos Julie, että luotit minuun näissä kuvissa!

Olet niin inspiroiva.

Tässä vielä muutama kuva meistä viime vuodelta ja ystävyytemme alusta:

JULIE JA ERIKA 2017

Julie Damhus and Erika Lind together again in Helsinki

JULIE JA ERIKA 2011

Julie Damhus and Erika Lind together in Vancouver, BC 2011

Olet rakas, Julie! Kiitos, että tulit elämääni. Se on paljon parempi sinun vuoksesi.

Kaikella rakkaudella ja kunnioituksella,
Erika