Me Naiset – me todella ollaan upeita

Aiemmin tänä vuonna pääsin tekemään yhteistyötä Me Naiset-lehden kanssa. Etsimme kamerakammoisia naisia kuvattaviksi, jotta voisimme tehdä heistä reportaasin lehteen.

Hakemuksia tuli yli 80. Yksi toisensa jälkeen upeita naisia, joista jokaikinen olisi voitu valita mukaan. Tähän reportaasiin mahtui kuitenkin vain viisi naista ja yhdessä toimittaja-Emmin kanssa teimme vaikeita päätöksiä. Pyrimme valitsemaan mahdollisimman laajalta skaalalta eri-ikäisiä ja -taustaisia naisia, jotta useampi lukija löytäisi yhtymäkohtia.

Valittujen naisten iät vaihtelivat 26-vuodesta 59-vuoteen. Jokaisella heistä on onnistunut elämä, heidän ympärillä on välittäviä ihmisiä ja he tekevät asioita, joista nauttivat. Ulkopuolisen silmin heistä ei koskaan uskoisi, että he taistelevat itsetunto-ongelmien kanssa.

Minä, sinä, hän, me, te, he

Me Naiset ja Studio Metsä Kamerakammo - PiiloutujatHe ovat ihmisiä, jotka tulevat vastaan kadulla, istuvat kanssasi samassa junassa ruuhka-aikaan, joiden kanssa vietät tapaamisia toimistolla – me kaikki lukeudumme tavalla tai toisella tähän kategoriaan.

Nykymaailman vahvasti photoshopatut valokuvat luovat jatkuvasti meille saavuttamatonta imagoa, minkä tarkoituksena on hivellä esteettistä silmäämme, mutta mikä lopulta (jopa meidän huomaamattamme) hiipii mielen sopukoihin tavoitteena, johon emme tule milloinkaan pääsemään.

Studio Metsällä onkin hyvin selkeä ja tiukka EI photoshoppaukselle. En silota ihoa, en poista ryppyjä, en suurenna rintoja tai pienennä lantiota, en muokkaa hiuksia isommiksi tai vaihda niiden väriä – en siis tee ihmisestä jotain, mitä hän ei ole (eikä pitäisi olla). Haluan juhlia ihmisen aitoa kauneutta. Haluan palauttaa ihmisten mieliin miltä todellinen ihminen näyttää ja kuinka upea hän on. Kuinka upea sinä olet.

Kuvausten blogipostit

Me Naiset ja Studio Metsä Kamerakammo - PiiloutujatSeuraavien viikkojen aikana tulen julkaisemaan jokaisesta kuvaamastani naisesta erillisen blogipostin, jossa kerron heidän tarinansa ja kuvauskokemuksensa omasta näkökulmastani. Mikäli ette ole vielä päässeet lukemaan Me Naisista naisten tarinoita, suosittelen hakemaan lehden vielä ennen kuin huomenna torstaina (15.3.2017) tulee uusi numero!

Ja vielä SUURI KIITOS jokaiselle naiselle, joka mukaan haki. Olette kaikki rohkeita ja selkeästi eteenpäin pyrkiviä ihmisiä, joiden elämä tulee sen vuoksi varmasti olemaan rikasta ja antoisaa. Olen jokaiselle naiselle vastannut henkilökohtaisesti, joten mikäli olet yksi hakijoista, etkä ole saanut vastausta, käythän katsomassa spam/roskaposti-kansion, välillä sähköpostit joutuvat sinne. (Sähköpostin lähettäjänä on Erika / Studio Metsä)

Kauneus on katsojan silmissä

Lopuksi vielä herättävä puhe mallilta, joka rikkoo sitä illuusiota, jota me tytöt ja naiset ihailemme ja johon aivan liian usein itseämme vertaamme. Tässä maailmassa kuitenkaan kukaan ei ole immuuni ulkonäköpaineille vaan kukin kärsii siitä omalla tavallaan.

(Valitettavasti videossa ei ole suomenkielistä tekstitystä)

Miltä tuntuu kameran edessä?

Mikäli löydät itsesi tilanteesta, jossa koet, että haluaisit kuvattavaksi vaikka se pelottaa ja vaikka tuntuu siltä, ettei niistä kuitenkaan mitään tule, niin ota riski. Kokeile. Hyppää tuntemattomaan mun kanssa. Mä olen vastassa ja otan sut varmasti kiinni. Ota rohkeasti yhteyttä vaikka vaan jutellaksesi. Vastaan mielelläni kaikkiin kysymyksiin – keskustelu ei velvoita sinua yhtään mihinkään.

Mutta nyt julkaisen tämän tekstin! Aurinko paistaa ulkona ja on upea kevätilma (vaikka eilen takatalvi uhkasi jälleen räntäsateella). Mene siis tänään ulos nauttimaan olostasi, katso ylös taivaalle ja tiedosta kuinka onnellinen saat olla siitä, että olet elossa! Elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa, sanotaan ;)

Seuraavaan kertaan ihanaiset,
Lämpimin halein,
Erika

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top