Miksi en tarjoa meikkausta kuvauksissani

Miksi en tarjoa meikkausta kuvausteni yhteydessä

Multa kysytään toisinaan, että voiko mun kautta ostaa meikkausta.
Vastaus on ollut, että ei.

Kyse ei ole siitä ettenkö arvostaisi meikkausta ja meikkitaiteilijoita vaan siitä minkälaisessa maailmassa mä haluaisin meidät nähdä. Mikään tässä maailmassa ei varsinaisesti ole ongelma ellemme me käytä sitä väärin ja siten tee siitä ongelmaa. Meikkaus itsessään on aivan upea asia ja se voi tuoda paljon iloa meidän elämäämme. Se maailma, minkä haluaisin nähdä on maailma, jossa me hyväksyttäisiin itsemme sellaisina kuin me olemme ja sitten löytäisimme erinäisiä tapoja, joilla sitä viestiä, korostaa ja ilmaista, kuten meikkaus.

MINKÄLAINEN ON NAINEN

Itse aloin miettiä itseäni naisena puolitoista vuotta sitten kun olin täyttämässä 35. Minkälainen nainen minä haluan olla? Miten ilmaisen sitä? Minkälainen nainen voin olla ja kuka sitä rajoittaa? Kaikkiin vastauksiinhan alku ja juuri on aina itsessä: kukaan muu ei rajoita sitä kuin minä itse.

(Toki tästä voidaan vetää yhteiskunnallisempi keskustelu, jonne sitä en halua viedä. Kaikista ulkopuolisista vaikutteista huolimatta voima ja valta on aina meillä itsellämme – vaikka ulkopuolelta tulisikin vastustusta, rakenteet eivät antaisi periksi ja tekisi asiasta vaikeamman toteuttaa. Sanotaan, että ellei ole osa ratkaisua, on osa ongelmaa.)

Eräänä iltana sitten turhauduin ja päätin, että haluan muuttaa turhautumisenergiani parempaan ja ryntäsin vessaan, laitoin voimamusiikkia taustalle ja aloin meikata hyvin vahvalla kädellä. En ole koskaan perehtynyt meikkaamiseen, joten en ole siinä kovinkaan hyvä mutta huomasin tuona iltana kuinka paljon nautin siitä. Ehkä siksi, että mulla on tapana jäädä pääni sisälle pohtimaan, analysoimaan, miettimään… ja kun tekee jotain konkreettista, pääsee sen pään sisältä pois – ja näin kaikki helpottuu.

Lopulta pukeuduin naiselliseen, vartalonmyötäiseen mekkoon ja otin itsestäni silloisessa rumassa (erään vieraan tituleeraamassa Twilight Zone-) vessassa voimakuvia. Tästä syntyi ajatus voimakuvauksesta, mikä on edelleen yksi tarjoamistani valokuvauspaketeista.

Näistä ja monista muista asioista, kuten Lady Gagasta ja hänen suhtautumisestaan itseensä sekä meikkaukseen, kerron lisää allaolevalla videolla.

Tsekkaa video ja kerro kommenteissa mitä olit mieltä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *