Lotta N. – toiselta nimeltään SuperNainen

Lotta on supernainen.

Hän on ehtinyt kouluttautua, mennä naimisiin, saada neljä lasta ja vielä jatkaa työelämässä – kaikki 34 ikävuoteen mennessä. Mutta silti se ei ole tarpeeksi vaan hän kokee edelleen huonommuutta. Se riittämättömyyden tunne on jotain, mitä hän ei halua siirtää lapsillensa ja sen vuoksi hän proaktiivisesti etsii ratkaisuja. Näin Lotta päätyi myös ottamaan osaa Me Naiset-lehden kanssa tehtyyn kuvaushaasteeseen.

Lottaa kiusattiin koulussa, mikä jätti jäljet hänen itsetuntoon. Vaikka onnistumisia on kaikilla elämän osa-alueilla tullut, eivät ne silti ole saaneet sitä pohjalla makaavaa riittämättömyyden tunnetta siirtymään.

Kuvaukset Lotan kanssa olivat rennot ja miellyttävät. Lotta on rauhallinen, kunnioittava ja ystävällinen, ja hänen seurassaa on helppo olla. Hänellä on upeat, säihkyvät silmät ja mielettömät poskipäät sekä hymy. Lotta on myös pitkä ja kantaa itsensä kauniisti. Kaiken kaikkiaan upea ja kaunis nainen. Häntä oli ilo kuvata.

Kiitos Lotta hakemuksesta ja mahdollisuudesta tutustua sinuun. Toivon, että kokemus tuo hymyn huulille vielä pitkään ja että kuvat toimivat muistutuksena rohkeudestasi, päättäväisyydestäsi ja sisäisestä voimastasi. Olet paljon enemmän kuin uskotkaan.

Studio Metsä valokuvaus Me Naiset yhteistyöStudio Metsä valokuvaus Me Naiset yhteistyöStudio Metsä valokuvaus Me Naiset yhteistyöStudio Metsä valokuvaus Me Naiset yhteistyöStudio Metsä valokuvaus Me Naiset yhteistyö

KOULUKIUSAAMISEN VAIKUTUS

Koulukiusaajat harvoin ymmärtävät aiheuttamaansa kipua, sillä se kumpuaa omasta kivusta. Tällöin se kivun aiheuttaminen toiselle toimii peitteenä omalle kivulle vaikka todellisuudessa se vain pahentaa sitä.

Periaatteessa ajatuksella: “jos et kykene laihduttamaan, lihota ystävät ympärilläsi.”

Valitettavasti kaikki kiusatut eivät tule koskaan heräämään eivätkä aikuistuttuaankaan tule katumaan tekojaan. Tämän vuoksi anteeksipyyntöä saa harvoin vaikka sen ehkä kuvittelisikin olevan ratkaisu omaan katkeruuteen.

Anteeksianto on kuitenkin hyvä tehdä omalta puolelta pelkästään oman hyvinvoinnin vuoksi. Sillä ei ole enää mitään tekemistä kiusaajan kanssa. Anteeksiantaminen eheyttää itseä. Se auttaa pääsemään katkeruudesta ja vihasta eroon, joista kumpikin pelkästään tukahduttaa elämisen iloa.

Sitä ei turhaan sanota, että

katkeruus on sama kuin joisi myrkkyä odottaen jonkun toisen siitä kuolevan.

ANTEEKSIANTAMINEN

Hyvä alku anteeksiantamiselle on esimerkiksi kirjoittaa tälle henkilölle kirje, jossa purkaa kaikki asiat, joilla hän sinua satutti. Tämän jälkeen kaikki se hyvä, mikä siitä on seurannut. Ja anteeksianto loppuun. Kirjettä ei lähetetä vaan voit tuhota sen. Toista tämä harjoitus vaikka joka kolmas päivä, kunnes alat huomata, että vihan tunteet alkavat lieventyä ja tilalle tulee rauha. Tämä prosessi on pitkä eikä yhden yön muutoksia kannata odottaa. Mutta yrittänyttä ei laiteta eikä muutos tapahdu ilman jatkuvaa tekemistä.

Hänellä ei ole sinun elämääsi enää valtaa. Hän ei voi pitää sinusta kiinni. Mutta katkeruudella sinä pidät hänestä edelleen kiinni. Sinä olet tehnyt valinnan antaa sille valtaa. Tee nyt toisenlainen valinta. Valitse vapaus.Valitse ilo. Valitse rakkaus ja rauha.

Lähetä mulle luottamuksella viesti tästä ja kerro minkälaisten luottamusongelmien kanssa sinä taistelet.

Mutta nyt lähde nauttimaan vapusta!

Seuraavaan kertaan ihanainen,
Halein,
Erika

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top