Kristiina ja Lugano – tehty toisillensa

Yksi suurimmista työni eduista on upeiden ihmisten tapaaminen ja heihin tutustuminen.

Eikä tämä nainen ole poikkeus.

Hän on mieletön yhdistelmä päättäväisyyttä, älykkyyttä, naisellisuutta, itsevarmuutta ja herkkyyttä.

Hän on talousjohtaja, vaimo, äiti, tytär, ystävä ja joogi.

Hän on all-in-onel.

Hei kaikki, tässä on Kristiina

Kristiina in Lugano by Studio Metsä Photography

Kristiina on nainen, jota ihailen.

Hän työskennellyt ahkerasti, saavuttanut paljon urallaan, hän huolehtii itsestään ja näyttää 10 vuotta nuoremmalta kuin todellisuudessa on.

Viimeisen viidentoista vuoden aikana hän on harjoittanut joogaa ja meditaatiota, joista molempia hän kiittää menestyksestään.

Jooga ja meditaatio ovat molemmat auttaneet häntä myös luottamaan intuitioon, joka on aina ohjannut hänet oikeaan suuntaan.

Itse asiassa, hän lähti mukaan kuvauksiinkin täysin intuition varassa. Hän kävi sivuillani, luki lisää konseptistani ja tunsi vetoa sitä kohtaan – hänen intuitionsa sanoi KYLLÄ.

Kristiina in Lugano by Studio Metsä Photography

Toisiimme tutustuminen

Hänen intuitionsa toimi jälleen. Alusta asti oli selvää, että me tulemme toimeen varsin mainiosti.

Ensimmäistä kertaa puhelimessa puhuttuamme tiesin ettei meille tule mitään ongelmia yhteyden luomisessa. Hänen äänessä ja tavasta, jolla hän puhui, oli jotain mikä sai minut varmaksi siitä.

Koska kuvaukset tapahtuisivat hänen uudessa kotikaupungissaan Luganossa, Sveitsissä, koko prosessi olisi nopeutetumpi. Päätimme siis aloittaa toisiimme tutustumisen saman tien, joten lähetin hänelle kasan kysymyksiä sähköpostitse.

Ne eivät myöskään ole mitä tahansa kysymyksiä vaan ne sukeltavat suoraan sielun syvyyksiin.

Kristiina in Lugano by Studio Metsä Photography

Kristiinalla ei ollut mitään ongelmaa niihin vastaamisessa. Olin todella iloinen siitä, että hän avautui ja vastasi kysymyksiin niin rehellisesti. Se osoitti minulle, että tämä ihminen on tosissaan mukana tässä prosessissa ja haluaa ottaa siitä kaiken irti. Se näytti, että hän on halukas avautumaan ihmiselle, jota ei ole koskaan tavannut, koska tiesi, että vain sillä tavalla hän saisi siitä myös jotain irti.

Edistystä, ei täydellisyyttä

Kristiina in Lugano by Studio Metsä Photography

Yksi Kristiinan antamista vastauksista jäi mieleeni parhaiten. Hän kertoi, että yksi asia, josta ei itsessään pidä on hänen kriittisyytensä – itseä ja muita kohtaan. Vaikka se onkin tärkeä osa hänen menestystään, siitä on myös tullut suuri ärsyyntymisen lähde.

Pyrkiessämme täydellisyyteen, emme ole koskaan tyytyväisiä mihinkään vaan aina on jotain korjattavaa, jotain mitä parannettavaa, jotain mitä työstää entistä täydellisemmäksi. Täydellisyyden ongelma on kuitenkin se, että se on pelkkää illuusiota.

Tämä on minulle tuttua, sillä olen myös taistellut tämän kanssa. Ihana Marie Forleo sanoo aina: “Edistystä, ei täydellisyyttä” ja kun alan mennä täydellisyyden pettävälle jäälle, muistutan itseäni tästä lainauksesta. Joskus jäämme mielessämme jumiin ajatukseen siitä, millaista jonkin pitäisi olla, ja lopulta eksymme emmekä milloinkaan saavu minnekään.

Kristiina in Lugano by Studio Metsä Photography

Tapa vai luonteenpiirre?

Joskus ne vahvimmat piirteet itsessämme joiden aina ajattelimme olevan osa meitä, saattavat vain ollakin varhaisessa lapsuudessa opittuja tapoja. Olemme vain tottuneet niihin, joten niistä on tullut osa meitä emmekä osaa enää erottaa meitä niistä.

Täydellisyyteen pyrkiminen oli jotain, minkä Kristiina luuli aina olevan osa hänen luonnettaan. Mutta käytyämme keskustelua ja pohdintaa asiasta, tulimmekin siihen tulokseen, että kenties se saattaakin olla opittua.

Tämä antoi aivan uudenlaisen perspektiivin siihen, kuka hän on, kuka hän voisi olla ja miltä hänestä voisi tuntua.

Kristiina in Lugano by Studio Metsä Photography

Kuvauspäivä

Kristiina in Lugano by Studio Metsä Photography

Kristiinan aviomies, joka hänelle tämän kuvauksen antoi lahjaksi, oli vastuussa logistiikasta ja hän hakikin minut lentokentältä, ajelutti minua pitkin poikin sopivan kuvauspaikan löytämiseksi ja nyt oli myös viemässä minua sinne itse kuvauksia varten.

Hän kertoi minulle autossa, että Kristiina oli jännittänyt kuvauksia jo edellisiltana. Tämä oli hyvä uutinen minulle – se tarkoitti, jälleen kerran, että tämä tosiaan merkitsi hänelle paljon. On olemassa niin monia ei-verbaalisia viestejä, jotka kertovat meille joskus enemmän kuin osaisimme sanoin viestiä.

Odotin innoissani hänen näkemistään ja hänen kanssaan työskentelemistä.

Sinä päivänä vietimme paljon aikaa yhdessä. Kuvasimme, kävelimme, puhuimme, nauroimme, söimme, joimme teetä ja kuvasimme lisää.

Kristiina in Lugano by Studio Metsä PhotographyKristiina in Lugano by Studio Metsä PhotographyKristiina in Lugano by Studio Metsä PhotographyKristiina in Lugano by Studio Metsä PhotographyKristiina in Lugano by Studio Metsä PhotographyKristiina in Lugano by Studio Metsä Photography

Kristiina kertoi minulle, että on aina halunnut saada hyviä kuvia itsestään, mutta hänelle tuottaa vaikeuksia kameran edessä rentoutuminen. Hänestä tuntuu ettei pysty hymyillä normaalisti eikä hän yleensä ole pitänyt kuvista, joissa hän nauraa.

Se on muuten todella yleistä, ettei pidä kuvista, joissa nauraa. Olenkin tullut siihen tulokseen, että se johtuu siitä, miten olemme tottuneet itsemme näkemään. Meidän ensisijainen lähteemme omaan ulkonäköömme on peili (ja nykypäivänä kännykät). Miten usein seisomme peilin edessä nauraen? Minä en ainakaan kovinkaan usein! Olemme siis mukavuusalueella nähdessämme itsemme peruslukemilla.

Pistin tämän asian muistiin ja päätin, että minun täytyy löytää tapa rentouttaa hänet ja saada hänet nauramaan. Onneksi nämä kaksi kulkevat yleensä käsi kädessä!

web-kristiina-leppanen-studio-metsa-52Kristiina in Lugano by Studio Metsä Photography

Vapaa olemaan oma itsensä

Kristiina on uskomaton nainen. Olin jatkuvasti hämmästynyt hänestä. Bloopers-kohdassa tulet näkemään kuinka hän hyppeli ympäriinsä ja itse asiassa välillä jopa ihmisten edessä. Häntä ei kiinnostanut tippaakaan se, mitä muut hänestä ajattelisivat.

Ajatelkaa, kuinka paljon vapaampia ja onnellisimpia olisimme jos tekisimme sitä, mitä haluamme ja miltä tuntuu välittämättä siitä miten muut siihen reagoisivat?

Luulen, että elämä näyttäisi aika erilaiselta.

Joten seuraavalla kerralla, kun tuntuu, että sydän vetää tekemään jotain, tee se, ajasta tai paikasta riippumatta. Seuraa intuitiotasi, harjoita sitä, seuraa sydäntästi ja päästä se vapaaksi. Oikeat ihmiset tulevat välittämään sinusta entistä enemmän sen vuoksi. Ja muista tämä:

Ole oma itsesi, sillä niitä se ei haittaa, joilla on merkitystä ja niillä ei ole merkitystä, joita se haittaa. -Dr.Seuss

Kristiina in Lugano by Studio Metsä PhotographyKristiina in Lugano by Studio Metsä PhotographyKristiina in Lugano by Studio Metsä Photography

Kiitos Pasi, että löysit minut ja että tunnet vaimosi niin hyvin, että tiesit tämän olevan hyvä lahja hänelle. Kiitos Kristiina, että avasit itsesi minulle ja olit valmis mihin vain. Oli todellinen kunnia ja etuoikeus tutustua sinuun ja kuvata sinua.

Seuraavaan kertaan ihanaiset,
xoxo Erika

Bloopers

Kristiina in Lugano by Studio Metsä PhotographyKristiina in Lugano by Studio Metsä PhotographyKristiina in Lugano by Studio Metsä Photography

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top