Kaisu: mukiinmenevästä kauniiksi

Minua jännitti mennessäni tapaamaan Kaisua ensimmäistä kertaa tutustumiskeskusteluumme.

Kaisu on älykäs ja määrätietoinen arkkitehti – mitä jos en kykenisikään antaa hänelle sitä, mitä hän minuun yhteyttä ottaessaan toivoi kuvauskokemuksesta saavansa?

Tämä jännitys katosi nopeasti, sillä välillemme syntyi yhteys sillä sekunnilla kun Kaisu eteeni istui. Se normaalisti noin 30-60min kestävä keskustelu muuttui kahden ja puolen tunnin pituiseksi kahden ystävän väliseksi ajanvietoksi.

Keskustelimme tietysti kuvauksista ja Kaisun toiveista niiden suhteen.Keskustelimme Kaisun suhteesta itseensä. Keskustelimme arkkitehtuurista (asia, mikä minua on kiinnostanut pienestä asti) ja sen eri trendeistä.  Keskustelimme ihmissuhteista ja niiden kiemuroista.

Keskustelimme kaikesta maan ja taivaan välillä, ja todella tutustuimme toisiimme.

Keskustelun jälkeen lähdin kotiin energisoituneena ja onnellisena – tätä työni on parhaimmillaan. Se yhteys, mikä ihmisten välille voi niin nopeasti syntyä on yksi suurimmista tämän työn motivaattoreista.

Kuka minä olen?

Kaisu Studio Metsän Erika Lindin kuvattavana Helsingissä Muotokuvaus

Kaisu täytti tänä vuonna 50.

Tämä olikin pitkälti myös kuvauskokemukseen hakeutumisen taustalla. Kuka minä olen nyt, kun olen täyttämässä 50vuotta?

Kaisu on aina johtanut tekeminen edellä. Hänelle on ollut tärkeintä saada arvostusta ja huomiota hänen tekemisestään, ei niinkään ulkonäöstä.

Nyt, kun se arvostus on jo pitkään tullut tekemisestä, työn kautta, on Kaisu alkanut pohtia omaa suhdettaan ulkonäköönsä. Hänelle se ei ole ollut prioriteetti eikä ole koskaan ajatellut olevansa kaunis. Se ei myöskään ole aiheuttanut Kaisulle ongelmia, mutta come on, kyllä jokaisen naisen tulee tuntea olevansa kaunis!

Kaisu on ulkonäöllisesti muuttunut myös viimeisen vuoden aikana palkattuaan itselleen personal trainerin, joka auttoi häntä karistamaan viimeisetkin raskauskilot ja löytämään ilon liikkumiseen. Ja vaikka Kaisu on nyt hoikka ja hyvinvoiva, ei hän silti ole löytänyt sitä niin-sanottua sinuutta omaan ulkonäköön.

Hän on ajatellut olevansa mukiinmenevä muttei koskaan kaunis.

(Arvaa vain odotinko pääseväni näyttämään hänelle hänen kauneutensa! Vastaus: NO ODOTIN!!)

Kuvauspäivän taikaa

Kaisu Studio Metsän Erika Lindin kuvattavana Helsingissä MuotokuvausKaisu Studio Metsän Erika Lindin kuvattavana Helsingissä Muotokuvaus
Kaisu Studio Metsän Erika Lindin kuvattavana Helsingissä Muotokuvaus

 

Kuvauspäivänä Kaisu rentoutui kuviin nopeasti. Tässä on jälleen yksi asia, missä ihailen Kaisua: hän on tottunut olemaan ohjat käsissä, mutta tiesi tähän prosessiin tullessaan, että hänen on pakko päästää irti ja sen hän todella teki.

Hän oli aivan uudella, itselleen valloittamattomalla alueella ja hoiti sen upeasti. Hän hehkui.

Hän otti vastaan sen, mitä hänen sisältään tuli. Hän hyväksyi, että tässä minä olen, tällaisena kuin olen ja se on hyvä.

Vietimme jälleen monta tuntia yhdessä kuvaten, jutellen ja nauraen – kuin ystävät konsanaan!

Kuvien paljastuksessa Kaisu sanoi minulle niin rehellisesti ja viattomasti, että

“En ole koskaan ajatellut olevani valokuvauksellinen, mutta nämä kuvat todistavat jotain muuta!”

Siihen kiteytyy koko kuvausprosessini pointti. Luulen, että monet tulevat luokseni epäillen voiko niistä kuvista heistä itsestään tulla upeita koska he todella eivät usko olevansa kuvauksellisia. Yllätys onkin silloin suuri kuvat nähdessään, että hitsi vieköön, Erika olikin oikeassa – minä olen kuvauksellinen!

Olet valokuvauksellinen kun olet kuka olet. Näissä kuvissa on upea, kaunis, rohkea ja itsevarma aikuinen nainen.

Kiitos, Kaisu, että tulit luokseni ja annoit minulle mahdollisuuden tutustua sinuun.

Olet ihana, niin ihana nainen ja nautin suunnattomasti kaikista meidän keskusteluistamme.

Kaisu Studio Metsän Erika Lindin kuvattavana Helsingissä MuotokuvausKaisu Studio Metsän Erika Lindin kuvattavana Helsingissä MuotokuvausKaisu Studio Metsän Erika Lindin kuvattavana Helsingissä Muotokuvaus

Jos olet kiinnostunut valokuvattavaksi tulemisesta tai haluaisit kysyä jotain (mitä vain), ole rohkeasti yhteydessä minuun tästä. Lupaan, etten pure ;)

Jos haluat lukea lisää samankaltaisia tarinoita ja nähdä kuvia, lue Miian tarina, jossa puhutaan myös kontrollista ja sen irtipäästämisestä.

Lämpimin halein,
Erika

Scroll to Top