Tunteiden kirjoa sometauon tokassa päivässä

Sometauon toisen päivän aiheena on kontrolli ja tunteet

Instagram on ihana. Seuraan aivan ihania ihmisiä ja inspiroidun monesti siellä näkemistäni ja kuulemistani asioista.

Mutta, kuten viime tekstissä kirjoitin, kyse on volyymista. Yksi jäätelö on hyvää ja suussasulavaa, litra jäätelöä jo aivan liikaa ja jättää jälkeensä vain kipeän mahan.

Instagramissa (tai mikä tahansa se sinun somekanavasi onkaan) vietetyn ajan jälkeen kestää palautua takaisin omaan arkeen, omiin tekemisiin ja omiin ajatuksiin. Sillä Instagram, kuten mikä tahansa media, tarjoaa meille mahdollisuuden vertailulle.

Oletko koskaan huomannut miten niinä päivinä kun muutenkin on vähän allapäin tai on mokannut, kuinka juuri sinä päivänä tuntuu, että kaikki muut menestyy ja onnistuu? Ja sitten niinä päivinä, kun itsellä menee hyvin, tuntuu kaikki olevan tasapainossa?

Kuten moni muu asia meidän elämässä, tämäkin lähtee meistä itsestämme.

Itse ongelmahan ei tosi asiassa ole sosiaalinen media eikä mikään muukaan ulkopuolinen asia. Ongelma on meidän oma suhtautumisemme, käyttötapamme ja asenteemme näitä työkaluja kohtaan.

Seurasin yhdessä vaiheessa Instassa Pinterest-guru Melissa Griffiniä. Toisinaan hänen Instagram-tilinsä näytti hänen seuraavan tasan 0 ihmistä. Kun häneltä kysyttiin siitä, hän vastasi jotakuinkin näin:

Kun olen luovassa tilassa, lopetan kaikkien seuraamisen, jotten saa liikaa vaikutteita ulkopuolelta.

Radikaali, mutta ymmärrettävä, veto. Instagram on hänelle työkalu. That’s the thing. Ja sellaisena myös minun, yrittäjän, tulisi siihen suhtautua… mitä tarvitsenkaan yritykseni menestykselle ja luomilleni palveluille, se minun tulee tehdä.

Kukaan muu ei voi määrittää minun puolestani sitä mikä toimii, se on aina tehtävä itse. On radikaalia lopettaa kaikkien seuraaminen mutta toisaalta jos se toimii, miksi ei? Sometauko on samankaltainen radikaali veto – kaikki tai ei mitään.

Marie Forleo sanoo aina, että “selkeys on seuraamusta tekemisestä” (clarity comes from engagement — osaako joku suomentaa sen paremmin?). Tekemisen kautta tietää toimiiko joku vai ei. Monesti löytää itsensäkin hukkuneena mielen sopukoihin kun voisi vain testata käytännössä ja sitä kautta nähdä tulokset paljon nopeammin kuin mitä spekulointi pään sisällä voi koskaan tuoda.

Joten olkoon tämä toisen IG-taukopäivän tulos: kokeile omalla tavalla ja katso miten se toimii.

Muista myös: uudet tavat ottaa aikaa muodostua (22pvä on ihan minimi mutta 42-66 vielä parempi!). Jos olet kiinnostunut tietämään lisää tavan muodostumisesta, kannattaa lukea Charles Duheggin kirja The Power of Habit.

Inspiroivaa sunnuntaita!

Halein,
E

P.S. Olin eilen aivan upeassa Aineen ja Ajan Festivaali Vol1:ssä Kulttuuritalolla, Helsingissä. Yksi esiintyjistä on ystäväni läheinen lapsuudenystävä, jonka bändissä ystäväni mies soittaa. Pääsimme kutsuvieraina tapahtumaan ja olen niin iloinen, että menimme. Koko tapahtuma osui jonnekin todella syvälle. Musiikillisesti esitykset olivat uskomattoman laadukkaita, ihon kananlihalle vetäviä, koskettavia, niin koskettavia… kyynelet kihosi silmiin, olin valtavien tunteiden äärellä. Vielä tänäänkin videota tapahtumassa katsellessani kyyneleet valuivat pitkin poskiani. Tapahtuma muistutti minua elämän kauneudesta. Kuinka upeaa onkaan, että ihmiset voivat luoda musiikkia, sitä kautta tuoda pintaan tunteita, koskettaa, inspiroida, saada ihmisiä tuntemaan yhteyttä toisiinsa… musiikki on yksi suurimmista lahjoista mitä meille ihmisille on annettu. Olen ylenpalttisen rakastunut musiikkiin eikä elämä ilman sitä olisi mistään kotoisin. Kiitos valtavasta inspiraatiosta Mikko Joensuu, Lauri Porra, Vantaan Viihdeorkesteri, Esko Valtaoja, Ringa Manner ja Vaskivuoren lukion tyttökuoro. WAU. Mikä kokemus.