Sometauon viides päivä

Somevapaa arki Studio Metsän kokeilujakso

Istun keittiössäni aamiaispöydän äärellä hörppien ihanan kuumaa mustikkaista vihreää teetä.

On sometaukoni viides päivä ja mieleni on villi ja vapaa – vapaa siitä tietotulvaähkystä, mikä yleensä seuraa somessa viettämääni aikaa.

Olen yksinkertaistanut arkeani.

Minimoinut.

Konmarittanut, kuten jotkut ystäväni sanoisivat. Konmarittanut omaa mieltäni.

Toki meidän mielemme pyrkii aina täyttämään minkä tahansa vapaan tilan muilla ajatuksilla: meidän mielissämme kulkee kuitenkin päivittäin noin 60 000 ajatusta.

Vuosisata sitten tavallinen ihminen sai koko elinaikanaan yhtä paljon tietoa maailman tapahtumista kuin mitä me saamme nykyään päivässä. Tähän kun lisäämme sosiaalisen median tuoman oman uutisvirran, on meidän päivittäinen informaatiotulva todella ylivoimaista ja meihin vahvasti vaikuttavaa.

Ei ihmekään jos mielemme ja kroppamme tilttaa.

Mitä meidän kehotetaan tekevän jos jokin laitteistamme tilttaa?

Aivan: käynnistää se uudelleen.

Sometauko on minun kokeiluni uudelleen käynnistämiseen ja resetoimiseen; mieleni, energiani, voimavarani ja toimintatapani puhdistamiseen.

Kyseenalaistaminen tekee hyvää. Jos koskaan ei kyseenalaista omaa toimintaa, ei voi myöskään vahvistua tai muuttua siinä.

Miten sinä voit käynnistää itsesi uudelleen? Minkälaista resetointia sinun mielesi kaipaa? Kommentoi alla tai lähetä minulle sähköpostia klikkaamalla tästä.

Rentouttavaa viikonloppua sinulle, ihana lukija!

Palataan astialle myöhemmin,
Lämpimin voimahalein,
Erika